Rýžové muffiny

58
- reklama -

Suroviny

120 g rýže
240 ml vody
100 ml smetany
60 g másla
80 g cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
100 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
3 bílky
šlehačka
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Propláchněte 120g rýže, zalijte ji dvojnásobným množstvím vody a se zakrytou pokličkou na malém plameni duste 7 – 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom rýži zalijte 100ml horké smetany a zakryté nechte zchladnout.

  3. Našlehejte do pěny 60 g másla s 80 g cukru, 1 vanilkovým cukrem a 3 žloutky, vmíchejte rýži, 100 g polohrubé mouky smíchané se lžičkou kypřícího prášku a nakonec sníh ze 3 bílků.

  4. Vymazané a vysypané formičky naplňte lžící těsta, do každé dejte kostičku čokolády, zakryjte zbylým těstem a v předehřáté troubě zvolna upečte.

Poznámka od kuchařky

Místo čokolády můžete dát jako náplň i ovoce, nebo nechat samotné bez náplně.Všechny jsou výborné.

Dělala jsm z dvojnásobného množství a stačilo asi na 30 kousků.

Zdroj: časopis Překvapení