- reklama -
Suroviny
- 120 g rýže
- 240 ml vody
- 100 ml smetany
- 60 g másla
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 3 bílky
- šlehačka
- čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Propláchněte 120g rýže, zalijte ji dvojnásobným množstvím vody a se zakrytou pokličkou na malém plameni duste 7 – 10 minut.
-
Potom rýži zalijte 100ml horké smetany a zakryté nechte zchladnout.
-
Našlehejte do pěny 60 g másla s 80 g cukru, 1 vanilkovým cukrem a 3 žloutky, vmíchejte rýži, 100 g polohrubé mouky smíchané se lžičkou kypřícího prášku a nakonec sníh ze 3 bílků.
-
Vymazané a vysypané formičky naplňte lžící těsta, do každé dejte kostičku čokolády, zakryjte zbylým těstem a v předehřáté troubě zvolna upečte.
Poznámka od kuchařky
Místo čokolády můžete dát jako náplň i ovoce, nebo nechat samotné bez náplně.Všechny jsou výborné.
Dělala jsm z dvojnásobného množství a stačilo asi na 30 kousků.
Zdroj: časopis Překvapení
Kuchařka: Mirka27