Mrkvičková i masová sekaná

73
- reklama -

Suroviny
3 ks

kousek slaniny
1 cibule
1/2 kila mleté maso
2 rohlíky
mléko nebo voda
3-4 mrkev
2-3 vejce
strouhanka
česnek
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Masová sekaná :Cibulku osmahlou na slanině přidáme k mletému společně s rohlíkem namočeným v mléce, rozklepneme taky 1 vejce, okořeníme, přidáme strouhanku, tak akorát ať sekaná drží tvar.

  2. Mrkvičková sekaná : Děláme úplně stejně jako masovou jen se místo masa dává mrkev a spíše 2 vejce a více strouhanky. Víc osolíme a okořeníme.

  3. Vložíme do pekáče a trochu podlejeme.

  4. Pečeme obě sekané dohromady, aby mrkvová dostala aroma té masové, pečeme zakryté 45- 60 minut na střední teplotu nebo kratší dobu na vyšší teplotu.

Poznámka od kuchařky

(Omlouvám se, zrovna dneska se mi to trošku rozpadalo, udělala jsem ji řidší, až budu dělat příště dám lepší fotky. )