
Suroviny
2 porce
- 400 g filet okouna nilského
- bylinkové máslo MEGGLE
- sůl
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
-
Filet z okouna, rozdělíme na dvě stejné porce a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa.
-
Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet.
-
Na rozpálenou pánev nalijeme trochu slunečnicového oleje – necháme hodně rozpálit a zprudka z jedné strany opečeme.
-
Po opečení do barvy lahodící našemu oku, opatrně otočíme a opékáme již na mírnějším plamenu i z druhé strany.
-
Na vrchní stranu filetu – již opečenou, naneseme větší množství (cca polévkovou lžíci bylinkového másla) a necháme ho rozpustit a tím také lehce dochutíme filet okouna.
-
Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout a poté podáváme s přílohou – americké brambory.
Poznámka od kuchařky
Vynikající ryba – všem doporučuji. Zakoupeno v Intersparu cena filetu 400g (54,-Kč). Bylinkové máslo Meggle v tubě velmi praktická a dobrá věc (Interspar 40,-Kč). Rybu jsem chtěl co nejvíce ve vlastní chuti což se povedlo.