Suroviny
4 knedlíky
- 1 kg polohrubé mouky
- 4/5 kostky kvasnic
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- 1/2 l mléka (vlažného)
- lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Mouku dáme do mísy a smícháme se solí. Na mouku rozdrobíme kvasnice.
-
Ve vlažném mléku rozkvedláme vejce a přidáme do mísy. Zaděláme těsto, do kterého přidáme nakrájené rohlíky.
-
Zasypeme povrch těsta hladkou moukou, aby neoschlo a necháme vykynout.
-
Potom těsto rozdělíme na čtyři nebo šest kousků podle toho, jak veliké knedlíky chcete mít. Vyválíme šišky a necháme ještě 15 minut kynout.
-
Poté je dáme do vroucí vody a vaříme 20 minut.
-
Že je těsto dobře vykynuté poznáte podle toho, že knedlíky neklesnou na dno, ale krásně plavou. Vyndáme na vál nebo na linku, propícháme dvojzubou vidličkou nebo špejlí, otočíme, znova propícháme a rozkrojíme nití na dvě poloviny. Na vyndávání je super tzv. knedlíkovač.
Poznámka od kuchařky
Opravdu se mi nestalo, aby se nepovedly .