Houskové knedlíky

55
- reklama -

Suroviny
4 knedlíky

1 kg polohrubé mouky
4/5 kostky kvasnic
2 rohlíky
2 vejce
1/2 l mléka (vlažného)
lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Mouku dáme do mísy a smícháme se solí. Na mouku rozdrobíme kvasnice.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve vlažném mléku rozkvedláme vejce a přidáme do mísy. Zaděláme těsto, do kterého přidáme nakrájené rohlíky.

  3. Zasypeme povrch těsta hladkou moukou, aby neoschlo a necháme vykynout.

  4. Potom těsto rozdělíme na čtyři nebo šest kousků podle toho, jak veliké knedlíky chcete mít. Vyválíme šišky a necháme ještě 15 minut kynout.

  5. Poté je dáme do vroucí vody a vaříme 20 minut.

  6. Že je těsto dobře vykynuté poznáte podle toho, že knedlíky neklesnou na dno, ale krásně plavou. Vyndáme na vál nebo na linku, propícháme dvojzubou vidličkou nebo špejlí, otočíme, znova propícháme a rozkrojíme nití na dvě poloviny. Na vyndávání je super tzv. knedlíkovač.

Poznámka od kuchařky

Opravdu se mi nestalo, aby se nepovedly .