
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsíčka ( já použil jen 2 )
- 200 g strouhaného sýru Niva
- 300 g čerstvých žampionů
- 2 větší žluté masité papriky
- cibule
- koření na balkánské ražniči ( kotanyi )
- mletý zázvor
- sůl
- pepř
- 1 kostka masoxu
- 250 ml vody na podlití
- troška oleje
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa neklepeme hřbetem ruky, osolíme, opepříme, posypeme kořením na balkánské ražniči, zázvorem a necháme v chladu 2 hodinky odležet.
-
Nakrájíme si cibuli na drobno, žampiony na kostičky, papriku na tenké plátky.
-
Cibuli dáme na olej zesklovatět,( na pekáček ),přidáme polovinu žampionů, papriku, posypeme jemně kořením na balkánské ražniči a zázvorem a cca 5 minut restujeme.
-
Přidáme plátky masa, zasypeme zbytkem žampionů, podlejeme 250 ml vody s rozpuštěnou pulkou kostky masoxu.
-
Pekáček zakryjeme alobalem a dáme na cca 20 minut péct do vyhřáté trouby.
-
Po 20 minutách sejmeme alobal, promícháme směs pod masíčkem, zasypeme strouhanou nivou a dáme zapéct do ružova.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s chlebem, ale možno i s hranolky, bramborem, jak kdo uzná za vhodné.