
- reklama -
Suroviny
4 porce
- gnocchetti – malinké gnocchi 1 balení -500 g
- 1 menší cibule
- PL olivového oleje extra virgin
- 2 PL mouky
- 250 ml smetany
- 250 g brokolice
- 1-2 stroužky česneku
- sůl (není nutná)
- pepř
- muškátový oříšek
- sýr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Na ol. oleji si mírně orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a uděláme si světlou cibulovou jíšku.
-
Zalijeme smetanou, dobře rozmícháme a provaříme.
-
Přidáme na menší kousky nakrájenou brokolici, prolisovaný česnek, koření a povaříme cca 10 min.
-
Uvaříme gnocchetti dle návodu, obvykle vhodíme do horké osolené vody a po vyplavání povaříme 1 minutu. Gnocchetti scedíme a přidáme do hotové omáčky.
-
Podáváme sypané sýrem. Na radu zdejších kuchařek jsem koupila pravý parmazán a je to opravdu velký rozdíl – mňam !!!
Poznámka od kuchařky
To co zbylo jsem druhý den nandala do lastur a zapekla v troubě. Mělo to u dětí velký úspěch. Místo lastur lze použít jakékoliv zapékací mističky.
Kuchařka: Paprika