Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky

46
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg hovězí kulaté plece – špalek
1 velká cibule
mrkev
petržel
1/2 balení koření Vitana – Divočina
250 g balení jemných párků (60% masa)
olej
sůl
pepř
hl. mouka
uzený špek

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso převázané režnou nití, prošpikujeme uzeným špekem, potřeme směsí oleje s kořením Vitana – Divočina a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den necháme naložený kus masa zprudka opéct na pánvi, aby se maso zatáhlo. Do pekáče (římského hrnce) vložíme zatažené maso.

  3. Lehce podlijeme vodou a přidáme všechnu oloupanou a na velké kusy nakrájenou kořenovou zeleninu.

  4. Pečeme ve vlastní šťávě. Maso pečeme při mírné teplotě cca 2,5 hodiny, je potom krásně měkké.

  5. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme omotání nití, nakrájíme na plátky. Z výpeku uděláme v omáčku tak, že na kostičkách uzeného špeku, ze kterých necháme pustit tuk si lehce orestujeme šikmo nakrájené párky a přidáme šťávu z výpeku.

  6. Lehce provaříme, nastavíme hovězím vývarem s trochou rozmíchané hl. mouky v troše vody, do požadované hustoty.

  7. Lehce 8 minut provaříme a máme hotovo. Příloha rýže, těstoviny, brambory.