Domácí zavináče z kapra – dělal manžel

138
- reklama -

Suroviny
asi 20 kusů

2 kapry
sůl (dle potřeby)
ocet
cibule (dle potřeby)
kysané zelí v sáčku
kořenová zelenina (nemusí být)
bobkový list (dle potřeby)
nové koření celé (dle potřeby)
celý pepř (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Kapry nafiletujeme a hodně osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme do nádoby a dáme do lednice.

  3. Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice.

  4. Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby kostí a kůže.

  5. Nakrájíme na proužky nebo kostičky a vkládáme do nádoby střídavě po vrstvách – řada ryby, na to na proužky cibule, koření od každého asi 4 kousky, zelí (strouhaná zelenina – nemusí být).

  6. Zalijeme nálevem připraveným svařením 1 dílu octa a 4 dílů vody a soli.

  7. Přidáme bobkový list, nové koření celé, celý pepř a uzavřenou nádobu dáme do lednice.

  8. Již za 4 dny si můžeme pochutnat na zavináčích. Příloha: rohlík