- reklama -
Suroviny
asi 20 kusů
- 2 kapry
- sůl (dle potřeby)
- ocet
- cibule (dle potřeby)
- kysané zelí v sáčku
- kořenová zelenina (nemusí být)
- bobkový list (dle potřeby)
- nové koření celé (dle potřeby)
- celý pepř (dle potřeby)
Postup přípravy receptu
-
Kapry nafiletujeme a hodně osolíme.
-
Vložíme do nádoby a dáme do lednice.
-
Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice.
-
Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby kostí a kůže.
-
Nakrájíme na proužky nebo kostičky a vkládáme do nádoby střídavě po vrstvách – řada ryby, na to na proužky cibule, koření od každého asi 4 kousky, zelí (strouhaná zelenina – nemusí být).
-
Zalijeme nálevem připraveným svařením 1 dílu octa a 4 dílů vody a soli.
-
Přidáme bobkový list, nové koření celé, celý pepř a uzavřenou nádobu dáme do lednice.
-
Již za 4 dny si můžeme pochutnat na zavináčích. Příloha: rohlík
Kuchařka: Zdenka +++