
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 200-250 g žlutého hrachu půleného
- 50 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- menší hrst hub (může být hlíva ústřičná)
- 100 ml smetany
- 1 lžíce Vegety
- trochu kopru
- majoránka
- petrželka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce stříkneme trochu oleje, dáme nakrájenou anglickou slaninu, až se orestuje přidáme pokrájenou cibuli, osmažíme, přidáme hrách, houby a zalijeme vodou. Volně vaříme, dokud není hrách měkký, pak dáme majoránku, kopr, česnek na plátky, Vegetu, dosolíme a ještě vaříme. Pokud bude někdo chtít hrachovku ještě hustší, přidáme instantní jíšku, nalijeme smetanu a na talíři posypeme petrželkou. K polévce můžeme podávat nějaké krutony(u nás to byla klasika osmažená houska).
Poznámka od kuchařky
Určitě si řeknete, no jo hrachovka a je jich tu dost, ale doporučuji vám udělat tuhle jinou a uvidíte, co to je za dobrotu a vůbec nebudete litovat, že tu můj recept je!
Kuchařka: Bibinka