Babiččina dobrota

73
- reklama -

Suroviny
20ks

400 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
7 lžic oleje
200 ml mléka
1 broskvový kompot (s třešňovým taky dobrý)
2 jablka
ořechy (nasekané, nemusí být)
tuk (na vymaštění)
mouku (na vysypání plechu)
na drobenku:
100 g hrubé mouky
100 g másla
100 g cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s práškem do pečiva a cukrem prosejte do větší mísy. Přidejte rozšlehané vejce, vanilkový cukr, olej a mléko. Všechno dobře promíchat.


    Zobrazit celý recept

  2. Scedit ovoce a nechte ho odkapat.

  3. Těsto vylijte na vymaštěný plech, povrch zarovnejte a poklaďte ovocem, jablka dávám strouhaná na plátky.

  4. Do misky dejte změklé máslo, mouku a cukr a udělejte drobenku.

  5. Posypejte koláč sekanými ořechy i drobenkou a upečte v předehřáté troubě.