Pečená rýže a žampiony

42
- reklama -

Suroviny

200 g žampionů
2 male hrnky rýže
100 ml smetany na vaření
hrst koriandrové natě
špetka kurkumy
pepř
1/4 lžičky pálivých chilli koření
1/4 zeleninové Maggi
sůl
máslo
voda
Parmezán nebo jiny sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Ryzu si na 10 minut namacame, dobre preplachneme. Dame ju do hlbsieho hrnca, zalejeme vodou tak, aby bolo asi 2 cm vody nad ryzou, osolime a prikryte dusime do makka, kym sa voda neodpari.


    Zobrazit celý recept

  2. Do udusenej ryze vhodime kusok masla, nechame roztopit a ryzu premiesame, aby sa oddelila a nezostala v jednej hrci.

  3. Sampinony ocistime, nakrajame na hrubsie platky a vlozime do hlbsej misky. Pridame stipku soli, mlete cierne korenie, kurkumu, chilli korenie, smotanu, trocha vody, v ktorej sme rozpustili 1/4 zeleninovej Maggi kocky, vsetko dobre premiesame a dame do panvicky dusit na 15 minut.

  4. Ak treba podlievame vodou, aby nam zostala aj nejaka stava (nie vela). Primiesame nasekanu koriandrovu vnat.

  5. Do pekacika dame ryzu primiesanu so sampinonmi. Piecku rozohrejeme na 200 st. a pecieme 20 minut.

  6. Hotove jedlo mozeme posypat struhanym parmezanom alebo inym syrom a mozeme este dozdobit nasekanou cerstvou koriandrovou vnatou.