
- reklama -
Suroviny
- Polévka:
- 50 g mrkev
- 50 g celer
- 50 g petržel
- 50 g hrášek
- 50 g kapusta atd.
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 bujon
- sůl
- pepř
- nové koření
- petrželka
- Knedlíčky:
- 150 g strouhanky
- 2 lžíce hrubé mouky
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
- 20 g slaniny
- mléko dle potřeby
- sůl
- bílý pepř
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
POLÉVKA:
Na oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou dle fantazie, zalijeme vodou, přidáme bujon, ochutíme solí, pepřem, novým kořením a vaříme doměkka. Pak zaváříme knedlíčky.
-
KNEDLÍČKY:
Na oleji vyškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu. Přidáme ji ke strouhance, mouce a vejcím. Ochutíme solí a nadrobno nakrájenou petrželkou. Podle potřeby přidáme mléko. Tvarujeme knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky po dobu cca 5 minut.
Kuchařka: evcal