
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky hovězí roštěné
- 1 středně velká cibule
- houby – nejlépe hříbky
- kmín
- pepř
- sůl
- zázvor
- mouka na zahuštění
- 1 litr vody nebo vývaru
- 4 větší brambory
- grilovací koření
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Roštěnou jemně prsty naklepeme a nakrájíme na menší plátky, okořeníme a necháme chvíli v lednici odležet.
-
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme maso a opečeme z obou stran aby bylo maso „zatáhlé“.
-
Pak přidáme houby (sušené spaříme horkou vodou), zalijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme do měkka cca 45 minut. Když je maso měkké, tak zahustíme moukou a ještě povaříme asi 10 minut.
-
Brambory vaříme ve šlupce asi 40 minut, oloupeme. Na plech dáme pečící papír, potřeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením. Brambory nakrájíme na plátky a poklademe jimi plech. Pak všechny pokapeme olejem a znovu okořeníme.
-
Dáme do trouby na program gril na 20 minut. Dobrou chuť 🙂
Kuchařka: Semy.cz