
Suroviny
4 porce
- brambory – záleží na odhadu, kolik pro vaši rodinku
- grilovací koření
- ryba – osvědčil se mi pangasius
- kari koření
- hladká mouka
- smetana (žlutý kelímek:))
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjte a rozkrájejte na měsíčky. Smíchejte je s trochou grilovacího koření, ale jen pro hezkou barvu, aby se to netlouklo s kari a dejte péct do trouby.
-
Připravte jíšku – do teplého oleje dejte zhruba 2 lžíce hladké mouky a rozmíchejte dohladka. Nechte smažit cca 5 minut, aby se mouka částečně rozpadla.
-
Vsypte kari koření – každý podle své chuti, já osobně dávám hodně, aby byla omáčka hezky žlutá. Smíchejte a přidejte smetanu. Pokud se vám bude zdát množství málo, můžete přidat trochu mléka nebo naředit vodou. Omáčka by měla mít konzistenci něco mezi tekutou a hodně hustou, takový zlatý střed. Dochuťte solí nebo polévkovým kořením.
-
Rybu omyjte, osolte a vložte na pánev. Je možno použít i již rozpálenou troubu, tam se také pěkně udělá.
-
Na talíř položte brambory, rybu vedle nich a rybu přelijte omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Nedoporučuji smažit rybu na Olio di Sansa nebo Olivovém oleji, nevíme proč, ale omáčka nám z toho začala červenat:)









