Indický Naan chléb

69
- reklama -

Suroviny

2,5 dcl hladké mouky
1 balíček sušeného droždí
1 lžíce soli
2,5 dcl horké vody (cirka 65 stupňů)
2,5 dcl přírodního jogurtu
2 lžíce oleje
1 vejce
1 lžíce medu
5 dcl hladké mouky
Máslo a sezamová semínka, česnek nebo bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte mouku (2,5 dl), droždí a sůl v míse. Přidejte vodu, jogurt, olej, vejce a med, vmíchejte zbytek mouky a zpracujte v měkké a hladké těsto. Nechte kynout přikryté cirka 40 minut.

  2. Vyklopte vykynuté těsto na vál a rozdělte na 16 dílů. Vyválejte válečkem nebo vypracujte rukama asi ½ centimetru silné placky.

  3. Tyto se smaží 2-4 minuty z každé strany na pánvi nebo se pečou v troubě na pečícím papíru 5-8 minut na 250°C.

  4. Potřete upečené chleby rozpuštěným máslem a ev. lisovaným česnekem s trochou soli. Čerstvě nasekané bylinky jako bazalka, máta nebo petrželka jsou také výbornou přísadou.