
- reklama -
Suroviny
- 2,5 dcl hladké mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 lžíce soli
- 2,5 dcl horké vody (cirka 65 stupňů)
- 2,5 dcl přírodního jogurtu
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
- 1 lžíce medu
- 5 dcl hladké mouky
- Máslo a sezamová semínka, česnek nebo bylinky
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte mouku (2,5 dl), droždí a sůl v míse. Přidejte vodu, jogurt, olej, vejce a med, vmíchejte zbytek mouky a zpracujte v měkké a hladké těsto. Nechte kynout přikryté cirka 40 minut.
-
Vyklopte vykynuté těsto na vál a rozdělte na 16 dílů. Vyválejte válečkem nebo vypracujte rukama asi ½ centimetru silné placky.
-
Tyto se smaží 2-4 minuty z každé strany na pánvi nebo se pečou v troubě na pečícím papíru 5-8 minut na 250°C.
-
Potřete upečené chleby rozpuštěným máslem a ev. lisovaným česnekem s trochou soli. Čerstvě nasekané bylinky jako bazalka, máta nebo petrželka jsou také výbornou přísadou.
Kuchařka: lala11