
- reklama -
Suroviny
- Sušené houby
- mražená zeleninová směs (mrkev, hrášek, kukuřice)
- sterilované fazole
- brambory
- česnek
- mletá červená paprika
- olej
- hladká mouka
- petrželka
- pepř
- zlatý hovězí bujon od maggi nebo podravka
Postup přípravy receptu
-
Houby si namočíme na 10 minut a vodu slijeme. Do kastrolu dáme olej a z hladké mouky si uděláme světlou zásmažku. Do té přidáme mletou červenou papriku, lehce osmahneme a zalijeme studenou vodou na požadované množství.
-
Rozšleháme, aby jsme neměli hrudky. Brambory nakrájíme na kostky, přidáme mraženou zeleninu a houby. Okořeníme mletým pepřem, bujonem nebo podravkou.
-
Vaříme do změknutí. Pak přidáme červené sterilované fazole i s nálevem , prolisovaný česnek a krátce spolu povaříme. Na závěr přisypeme petrželku nakrájenou nadrobno.
Poznámka od kuchařky
Tento mišmaš byl nápad, když jsem nevěděla, jakou polévku uvařit:-)
Kuchařka: BILKOVAI