Houbovo-fazolová polévka

62
- reklama -

Suroviny

Sušené houby
mražená zeleninová směs (mrkev, hrášek, kukuřice)
sterilované fazole
brambory
česnek
mletá červená paprika
olej
hladká mouka
petrželka
pepř
zlatý hovězí bujon od maggi nebo podravka

Postup přípravy receptu

  1. Houby si namočíme na 10 minut a vodu slijeme. Do kastrolu dáme olej a z hladké mouky si uděláme světlou zásmažku. Do té přidáme mletou červenou papriku, lehce osmahneme a zalijeme studenou vodou na požadované množství.

  2. Rozšleháme, aby jsme neměli hrudky. Brambory nakrájíme na kostky, přidáme mraženou zeleninu a houby. Okořeníme mletým pepřem, bujonem nebo podravkou.

  3. Vaříme do změknutí. Pak přidáme červené sterilované fazole i s nálevem , prolisovaný česnek a krátce spolu povaříme. Na závěr přisypeme petrželku nakrájenou nadrobno.

Poznámka od kuchařky

Tento mišmaš byl nápad, když jsem nevěděla, jakou polévku uvařit:-)