Ostravan

177
- reklama -

Suroviny

Na piškot:
6 vajec
6 lžic cukr krupice
6 lžic polohrubé mouky
Na krém:
1/4 l mléka
3 žloutky
1 vanilkový cukr
3 dkg hl.mouky
dále:
25 dkg másla
13 dkg cukr moučka
1 vanilkový cukr
piškoty (kulaté)
rum
káva

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme piškot na velký plech.

  2. Po vychladnutí rozkrojíme po délce na dvě poloviny, jednu půlku namažeme polovinou krému a střídavě se kladou piškoty máčené v rumu a kávě, těsně vedle sebe.

  3. Pak na piškoty natřeme zbytek krému a přikryjeme druhou půlkou upečeného piškotu.

  4. Necháme v chladu nejlépe do druhého dne, vrch zdobíme šlehačkou, posypanou strouhanou čokoládou.

  5. Krém – ve 1/4 l mléka rozmícháme žloutky, vanil.cukr, 3 dkg hl.mouky a na mírném ohni uvaříme do zhoustnutí.

  6. Po vychladnutí vyšleháme s rozšlehaným krémem z másla, cukru moučkového a vanilkového.

Poznámka od kuchařky

Piškot si může každý upéct na jaký je zvyklý, já pekla takový. Fotku nemám, zapomněla jsem to vyfotit, příště doplním.