Dršťky smažené v kořeněném těstíčku

139
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g předvařených drštěk (pěkné kousky)
2 polévkové lžíce polohrubé mouky
těstíčko:
2 vejce
1 dcl bílého vína (já měla načaté perlivé)
5 polévkových lžic polohrubé mouky
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
5 stroužků česneku (nebo 1 jednostroužkový prolisovaný nebo utřený)
1/2 čajové lžičky mletého pepře
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo čilli
1/2 čajové lžičky gyros koření
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Předvařené dršťky poprášíme moukou a trochu je v ní obalíme.

  2. Z předepsaných surovin připravíme těstíčko, ve kterém dršťky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou (můj manžel má raději čistou majonézu). Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Já dršťky nejím, tak jsem si ve stejném těstíčku obalila cibuli, abych nemusela dělat 2 obědy.

Smažené dršťky se podávají v jedné vyhlášené restauraci v Berouně (U Madly), ale tam je dělají klasicky v trojobalu. Napadlo mně, že když to udělám v těstíčku a výrazně ho okořením, posunu toto jídlo trochu jinam.