- reklama -
Suroviny
6 rohlíků o váze asi 80 g
- 150-170 ml piva
- 10 g droždí (nebo 1 lžička sušeného)
- lžička cukru
- 1,25 lžičky soli
- 130 g polohrubé mouky
- 170 g hladké mouky (nebo jen 300 g hladké mouky)
- 20 g sádla
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, tuk vlahý, rozpuštěný) a použijeme program Těsto.
-
Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku. Asi 10 min je necháme odpočinout, pak rozválíme na ovál a ten srolujeme do rohlíku. Hotový rohlík ještě rozválíme tak, aby byl tenčí a delší a zahnutý ho dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
-
Po vykynutí potřeme vejcem, sypneme hrubou solí a kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10-13 min).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen