
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g Gnocchi
- 250 g čerstvého špenátu
- 100 ml zakysané smetany
- sýr na strouhání
- plísňový sýr
- 4 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi uvaříme dle návodu. Když vyplavou, vhodíme k ním omytý čerstvý špenát a scedíme.
-
V zapékací misce smícháme zakysanou smetanu, trochu sýrů (může být eidam apod.) a najemno nastrouhaný česnek.
-
Vsypeme
okapané Gnocchi se špenátem, pořádně promícháme a povrch posypeme nadrobeným plísňovým sýrem. -
Dáme do trouby vyhřáté na 180-220°C zhruba na 15-20 minut (dokud povrch nezezlátne).
Poznámka od kuchařky
Plisnovy syr jsem pouzila Dansky, ale muze se pouzit i jakykoliv jiny vyrazny syr nebo jej zcela vynechat (pokud nemate radi).
Kuchařka: Lucasinka