Gnocchi se špenátem a plísňovým sýrem

80
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g Gnocchi
250 g čerstvého špenátu
100 ml zakysané smetany
sýr na strouhání
plísňový sýr
4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme dle návodu. Když vyplavou, vhodíme k ním omytý čerstvý špenát a scedíme.

  2. V zapékací misce smícháme zakysanou smetanu, trochu sýrů (může být eidam apod.) a najemno nastrouhaný česnek.

  3. Vsypeme
    okapané Gnocchi se špenátem, pořádně promícháme a povrch posypeme nadrobeným plísňovým sýrem.

  4. Dáme do trouby vyhřáté na 180-220°C zhruba na 15-20 minut (dokud povrch nezezlátne).

Poznámka od kuchařky

Plisnovy syr jsem pouzila Dansky, ale muze se pouzit i jakykoliv jiny vyrazny syr nebo jej zcela vynechat (pokud nemate radi).