Polévka z červené řepy s tvarohovými noky

86
- reklama -

Suroviny

2 ks červené řepy
1 cibule
olej
vývar (masox)
sůl
pepř
Na noky:
250 g tvaroh
1 vejce
sůl
cca 50 g dětské krupice

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú cviklu, dusíme chvíľku. Osolíme, okreníme, zalejeme vývarom.

  2. Varíme, po uvarení rozmixujeme tyčovým mixérom.

  3. Vajce rozšľaháme, zmiešame s tvarohom a krupicou, osolíme, necháme odstáť (množstvo krupice je orientačné, je treba si odskúšať, aby halušky neboli tvrdé)

  4. Lyžicou vykrajujeme noky, ktoré uvaríme vo vriacej vode, dobu varu odskúšame ochutnaním.

  5. Scedíme, môžeme omastiť maslom.

  6. Pri servírovaní vkladáme na tanieri do polievky.

  7. Sypeme nejakou vňaťou, napr. petržlenovou.

Poznámka od kuchařky

Kto má rád typickú, zemitú chuť červenej repy, príde si na svoje.