Brutzel-Svejk panenka

57
- reklama -

Suroviny
dost pro 2

0,5 kg vepřové panenky
hrubě pomletý pepř
sůl
olivový olej (na pečení)
350 g špaget
80-100 g jemně nastrouhaného Parmazánu
80 g másla
30-40 g bazalky nebo zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Filet nalozime tak na 2-3 hodinky do smesi pepre a soli. Soli neni treba moc! Vse zabalime do pruhledne folie a vlozime do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Na panvi rozehrejeme olej a opekame filet se vsech stran. Vnitrni teplota je pak asi 50°C. Po opeceni prilozime panev vikem a peceme dal do teploty 75°C. Pak sejmeme z panve a zabalime i s cidlem teplomeru do Alufolie (na odpocinuti masa,aby se lepe rosmistila masova stava). Nejlepsi teplota u „panenky“ max. 82°C.

  3. V mezicase (nejlepe po prvnim opeceni) dame do hrnce asi tak 2-3 l osolene vody a privedeme do varu. Vsypeme Spagetti a uvarime dle navodu „al dente“.

  4. Do misy vsypame nastrouhany Parmesan a pokrajenou basalku nebo petrzelovou nat. Vsypeme uvarene a odcedene Spagetti a nahoru polozime maslo a vse opatrne smichame. Pripravime vse na taliri. Preji dobrou chut.

Poznámka od kuchařky

Jsou to velmi jednoduche spagetti a s dobrym Parmesanem vynikajici chuti. O PANENCE radsi neluvim.