
Suroviny
3 porce
- 250 g rýže
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 2 lžíce olivového oleje (extra virgin)
- 4-5 stroužků česneku
- 200 g předvařených loupaných krevet (já používám menší kokteilové)
- 1 jarní cibulka
- 200 g hrášku (mraženého nebo čerstvého, NE konzerva!)
- sůl (není nutná – solíme česnekem)
- pepř
- parmazán (strouhaný)
Postup přípravy receptu
-
Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem.
-
Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek.
-
Přidáme krevety a zarestujeme. Já měla krevety mražené, které jsem nechala od rána pozvolna rozmrazit.
-
Ke krevetám s česnekem přidáme nakrájenou jarní cibulku, zarestujeme a přidáme čerstvý nebo rozmražený hrášek.
-
Přiklopíme poklicí a necháme cca 5 min. podusit.
-
Mezitím se nám dovaří rýže. Já ji vařím ve větším množství vody, takže ji v této chvíli sliju.
-
Rýži přidáme ke krevetám a zelenině, promícháme a dle potřeby a chuti event. osolíme a opepříme.
-
Podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Parmazán jsem až do nedávné doby nekupovala – přišlo mi to moc drahé a zbytečné. Ale není, na chuti jídla je to opravdu hodně znát.