
Suroviny
- 4 plechovky loupaných celých rajčat
- 2 velké cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- cukr
- ocet
- rajský protlak
- bazalka
- polévkové bylinky (Kotanyi)
- toustový chléb
- tvrdý sýr
- granulovaný česnek (Kotanyi)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli dáme orestovat na olej a přidáme i na plátky nakrájený česnek. Až je vše orestováno, vložíme nakrájená rajčata i se šťávou. Dolijeme vodou a vaříme pod pokličkou.
-
Až je vše povařeno, tak rajčata a cibuli musíme rozmixovat, aby polévka měla hustou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, max. 3 lžičky protlaku, cukrem, octem, bazalkou, pol. bylinkami. Snažíme se docílit jemné polévky s výraznější chutí rajčat.
-
Tousty: Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme ho s granulovaným česnekem. Poklademe na 1 plátek toustu a zapečeme v toustovači.
-
Polévku podáváme s teplými tousty a servírujeme ji s 1 lžící zakysané smetany přímo do talíře. Můžeme dozdobit bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Na tousty doporučuji použít sušený granulovaný česnek. Když nastrouháte nebo protlačíte čerstvý, tak při zapékání česnek zezelená a není to na toustu pak moc pěkné. Navíc granulovaný česnek se vám vždy povede lépe v sýru rozmíchat. 🙂