Chuťovky z tuňáka

90
- reklama -

Suroviny
40 – 45 ks

1 konzerva Tuňáka ve vlastní šťávě (ne v tomatě)
1 střední cibule
vhodné množství celeru
1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice
majonéza hustá kvalitní
pepř
sůl
pár kapek citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Konzervu tuňáka otevřeme(ne úplně)a necháme vytéci šťávu z tuňáka.(co možná všechnu !!) , vkloíme a vidličkou rozrušíme kousky.

  2. Na tuto hmotu nastrouháme(na jemném struhadle) stejné, ale i větší množství čerstvého celeru.

  3. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme žlutou naši hořčici.

  4. Vše dobře promícháme a případně trochu osolíme a opepříme.

  5. Vmícháme kvalitní majonézu a necháme v chladu alespoň 2 hod odležet(je to důležité). Použijeme na clebíčky nebo chuťovky.

Poznámka od kuchařky

Já na chuťovky nejraději používám malé bagetky, které před nátěrkou jemně potřu pomazánkovým máslem, stejně jako chlebíčky/těsto nepřijme vlhkost a vydrží i do druhého dne). Na chuťovky už na zdobení postupuji tradičně a nakládám, rajče, vajíčko, okurku, – na některé dám tavený sýr se sardelkou a ozdobím petrželkou, na některé dám po špetce parmazánu. Každý jak má rád. Vyjde cca 40-45 chuťovek.