
Suroviny
40 – 45 ks
- 1 konzerva Tuňáka ve vlastní šťávě (ne v tomatě)
- 1 střední cibule
- vhodné množství celeru
- 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice
- majonéza hustá kvalitní
- pepř
- sůl
- pár kapek citrónu
Postup přípravy receptu
-
Konzervu tuňáka otevřeme(ne úplně)a necháme vytéci šťávu z tuňáka.(co možná všechnu !!) , vkloíme a vidličkou rozrušíme kousky.
-
Na tuto hmotu nastrouháme(na jemném struhadle) stejné, ale i větší množství čerstvého celeru.
-
Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme žlutou naši hořčici.
-
Vše dobře promícháme a případně trochu osolíme a opepříme.
-
Vmícháme kvalitní majonézu a necháme v chladu alespoň 2 hod odležet(je to důležité). Použijeme na clebíčky nebo chuťovky.
Poznámka od kuchařky
Já na chuťovky nejraději používám malé bagetky, které před nátěrkou jemně potřu pomazánkovým máslem, stejně jako chlebíčky/těsto nepřijme vlhkost a vydrží i do druhého dne). Na chuťovky už na zdobení postupuji tradičně a nakládám, rajče, vajíčko, okurku, – na některé dám tavený sýr se sardelkou a ozdobím petrželkou, na některé dám po špetce parmazánu. Každý jak má rád. Vyjde cca 40-45 chuťovek.