Želatinová vajíčka

61
- reklama -

Suroviny

vajíčka (počet podle toho kolik jich chcete mít na stole)
želatina na vaječnou tlačenku
zelenina na salát nebo Moravanka, Kunovjanka
sůl
pepř, popřípadě bujonová kostka
masox

Postup přípravy receptu

  1. Nálev ze zeleniny slijeme do odměrky a do 300 ml doplníme vodou.

  2. Půl nálevu – 150 ml – nalijeme do malého kastrůlku a dáme na chvíli povařit. Můžeme osolit, opepřit, přidat trošinku octa apod.

  3. Pak odstavíme, necháme chvíli postát, asi 2-3 minuty.

  4. Zamícháme obsah sáčku želatiny, k rozpuštěné želatině přidáme zbytek nálevu a naplníme do připravených vajíček. Ty si připravíme následovně:

  5. do každého vajíčka (širší strana!) píchneme nůžkami na nehty a vystříháme malé kolečko o průměru asi 3 cm. Pak obsah vajíčka přelijeme do misky, „formičku“ z vajíčka pořádně vymyjeme a postavíme zpět do krabičky na vajíčka.

  6. Plníme je čímkoliv, co máme rádi. Dospodu vajíčka můžeme dát kupříkladu bramborový nebo jiný salát, zeleninu z Moravanky nebo i jinou, okurky nadrobno nakrájené a zalijeme vše již uvařenou želatinou.

  7. Vajíčka dáme pořádně vychladit a pak je oloupeme jako klasická vajíčka uvařená natvrdo.

Poznámka od kuchařky

Recept mi přišel na mail, autor(ka) nebyli uvedeni.

Dělala jsem to dnes poprvé, takže salát v nich nemám, ale rozhodně se u nás budou dělat na Velikonoce. Na stole vypadají hodně zajímavě.

Případné autorce se omlouvám, třebaže ostatní recepty byly nějak označeny (například Toprecepty), zde jsem neviděla ani web, odkud recept pochází.