Bramboračka 1.

72
- reklama -

Suroviny

1/2 kg brambor
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
1 cibule
20 dkg sušených hub
majoránka
sůl
pepř
2 stroužky česneku
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do vody aspoň 30 minut dopředu.

  2. Brambory nakrájíme na kostky, nastrouháme si kořenovou zeleninu na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na kolečka, dáme vařit do vody.

  3. Až je vše měkké, přidáme do polévky houby.

  4. Na jíšku v pánvi zahřejeme olej, přisypeme mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Zalijeme 1/4 litrem studené vody a rozmícháme. Po chvíli vlijeme do polévky a mícháme, ať se netvoří hrudky.

  5. Pak prolisujeme česnek a přidáme majoránku.