Bramboračka 1.

59
- reklama -

Suroviny

1/2 kg brambor
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
1 cibule
20 dkg sušených hub
majoránka
sůl
pepř
2 stroužky česneku
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do vody aspoň 30 minut dopředu.


    Zobrazit celý recept

  2. Brambory nakrájíme na kostky, nastrouháme si kořenovou zeleninu na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na kolečka, dáme vařit do vody.

  3. Až je vše měkké, přidáme do polévky houby.

  4. Na jíšku v pánvi zahřejeme olej, přisypeme mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Zalijeme 1/4 litrem studené vody a rozmícháme. Po chvíli vlijeme do polévky a mícháme, ať se netvoří hrudky.

  5. Pak prolisujeme česnek a přidáme majoránku.