
Suroviny
6 porcí
- 1 větší kuře
- máslo
- sůl
- kmín
- hlíva ústřičná
- Nádivka:
- 3 rohlíky
- 2 vajíčka
- mléko
- 100 g drůbežího salámu
- hlíva
- hrst petrželky
- kousek másla
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuře si omyjeme, položíme do většího pekáče na plátky másla, osolíme ze všech stran i vnitřek a pokmínujeme.
-
Nakrájíme hlívu a posypeme s ní dno pekáčku s máslem, přikryjeme a dáme péct spolu s nádivkou, před koncem pečení necháme dopéct bez přikrytí, aby kuře zezlátlo.
-
Nádivku dáme dovnitř kuřete, nebo zvlášť do 1/3 pekáčku(tak to dělám já).
-
Na nádivku si nakrájíme na malé kousky rohlíky, polijeme je mlékem, osolíme, opepříme, přidáme kousek másla, petrželku, vajíčka a na menší kousky pokrájenou hlívu spolu se salámem.
-
Všechno pěkně a lehce promícháme – je také možné dát do nádivky jen žloutky a z bílků uděláme sníh, který pak zlehka zamícháme do nádivky (míchám to všechno najednou) a dáme jí do pekáčku, nebo naplníme kuře.
Poznámka od kuchařky
Hlíva u nás letí a dávám jí do hodně pokrmů. Tohle jídlo náramně chuťově zvedla a já se divila, že mě to nenapadlo dřív!









