Kuře na hlívě s hlívovou nádivkou

84
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 větší kuře
máslo
sůl
kmín
hlíva ústřičná
Nádivka:
3 rohlíky
2 vajíčka
mléko
100 g drůbežího salámu
hlíva
hrst petrželky
kousek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si omyjeme, položíme do většího pekáče na plátky másla, osolíme ze všech stran i vnitřek a pokmínujeme.

  2. Nakrájíme hlívu a posypeme s ní dno pekáčku s máslem, přikryjeme a dáme péct spolu s nádivkou, před koncem pečení necháme dopéct bez přikrytí, aby kuře zezlátlo.

  3. Nádivku dáme dovnitř kuřete, nebo zvlášť do 1/3 pekáčku(tak to dělám já).

  4. Na nádivku si nakrájíme na malé kousky rohlíky, polijeme je mlékem, osolíme, opepříme, přidáme kousek másla, petrželku, vajíčka a na menší kousky pokrájenou hlívu spolu se salámem.

  5. Všechno pěkně a lehce promícháme – je také možné dát do nádivky jen žloutky a z bílků uděláme sníh, který pak zlehka zamícháme do nádivky (míchám to všechno najednou) a dáme jí do pekáčku, nebo naplníme kuře.

Poznámka od kuchařky

Hlíva u nás letí a dávám jí do hodně pokrmů. Tohle jídlo náramně chuťově zvedla a já se divila, že mě to nenapadlo dřív!