Koblížky z domácí pekárny od JK pipule

87
- reklama -

Suroviny

250 ml mléka
2 lžíce rumu
špetka soli
citronová kůra
40 g Hery
40 g cukru
4 žloutky
500 g polohrubé mouky
30 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného droždí)
Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup přípravy receptu

  1. Dáme na vál a rozválíme 2 cm silnou placku, ze které vykrajujeme tvořítkem na koblihy nebo skleničkou koblížky a smažíme v oleji.

  2. První stranu pod pokličkou, druhou bez pokličky. Dáváme na ubrousek a plníme marmeládou (dobrá je stříkačka s větším otvorem).

  3. RADA: Aby se koblížky při smažení neotvíraly, tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Do tuku vkládáme napřed tou vrchní stranou a pak teprve otočíme. Určitě se neotevřou.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem zkopírovala ze stránek domácí pekárna…doufám, že to nevadí 🙂