
- reklama -
Suroviny
1 porce
- vejce
- cukr
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Dělám ji z 12 vajec: kolik váží vejce, tolik dám cukru a mouky. Nejprve oddělím žloutky a šlehám je s cukrem asi 15 minut, pak k nim přidám sníh z bílků a též šlehám 15 minut, pak polehounce vmíchám mouku ne šlehačem, ale ručně.
-
Vymažu formu sádlem a peču při 180°C. Korpus zdobím druhý den.
-
Krém na zdobení: čtvrt litru mléka, 4 a půl lžíce hrubé mouky, 3 vanilkové cukry, 1 žloutek. Vše uvařit na kaši. Do vychladlé kaše zamíchat 30 deka másla a 15 deka cukru. Do tmavého krému dávám 2 malé nugety.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od sousedky, vždy spolu něco vytváříme.
Kuchařka: irena.0048