
Suroviny
4 porce
- 4 lžičky nejlépe olivového oleje
- Balkánský sýr
- rajče
- červená paprika
- zelená paprika
- česnek
- pepř
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Alobal uřízneme dvojitou délku a přeložíme napůl, aby dno bylo dvojité a zabránilo se tak případnému protržení ( na jednu porci asi 50 cm alobalu a přehnout napůl), potřeme lžičkou oleje, položíme na dno potřené olejem balkánský sýr ( zakoupený v obchodě čtvereček zalisovaný ), na to klademe asi čtyři slabé plátky rajčete, na proužky nakrájenou papriku ( můžeme i více barev ), jemně nasekaný česnek, opepříme a zabalíme alobal do tvaru hrušky ( to znamená , že dáme k sobě všechny čtyři rohy alobalu a jemně u konce přitiskneme, ale neuzavíráme, aby mohla unikat pára ), dáme na suchou pánev nebo plotýnku na sporák a zahříváme asi tak 5 minut ( mělo by to být cítit trošičku jako spálené ) a je to hotové. Opatrně rozbalíme – pozor na páru, vidličkou rozžďucháme a zamícháme , aby se všechno spojilo dohromady a podáváme s chlebem. Může se to jíst přímo z alobalu, kdo nechce, může to vylít na talířek.
Poznámka od kuchařky
Může se to připravit dopředu, nechat v lednici a když nadejde potřeba, tak tepelně připravit a je to rychle hotové.