- reklama -
Suroviny
10 i více podle velikosti
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 100 ml oleje
- 4 polévkové lžíce cukru krupice
- 1 kostka droždí (42 g)
- špetku soli
- Drobenka:
- máslo
- hrubá mouka
- cukr mletý
- aasi 15 dkg rozpuštěného másla na maštění buchet
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce rozšlehané v polovině mléka, olej a kvásek, který jsme si udělali ze zbytku mléka, droždí a cukru.
-
Zaděláme těsto a necháme nakynout.
-
Z vykynutého těsta děláme tenké placky (asi 5 mm vysoké, průměr 10-12 cm, můžou se dělat i menší), dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme po celém povrchu drobenkou, dobře přitlačíme, placky by se měly ještě trochu roztáhnout (čím tenší, tím lepší).
-
Pečeme na 200°C do zčervenání.
-
Po vychladnutí pocákáme roztopeným máslem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Tento recept vznikl, když mi zbylo těsto z koláčků a já jsem přemýšlela co s ním. Teď když peču koláče, tak zadělám víc těsta a peču placky.
Zmizí dřív jak koláče.
Kuchařka: eva hubova