Drobenkové placky

93
- reklama -

Suroviny
10 i více podle velikosti

500 g hladké mouky
1 vejce
200 ml mléka
100 ml oleje
4 polévkové lžíce cukru krupice
1 kostka droždí (42 g)
špetku soli
Drobenka:
máslo
hrubá mouka
cukr mletý
aasi 15 dkg rozpuštěného másla na maštění buchet

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce rozšlehané v polovině mléka, olej a kvásek, který jsme si udělali ze zbytku mléka, droždí a cukru.


    Zobrazit celý recept

  2. Zaděláme těsto a necháme nakynout.

  3. Z vykynutého těsta děláme tenké placky (asi 5 mm vysoké, průměr 10-12 cm, můžou se dělat i menší), dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme po celém povrchu drobenkou, dobře přitlačíme, placky by se měly ještě trochu roztáhnout (čím tenší, tím lepší).

  4. Pečeme na 200°C do zčervenání.

  5. Po vychladnutí pocákáme roztopeným máslem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Tento recept vznikl, když mi zbylo těsto z koláčků a já jsem přemýšlela co s ním. Teď když peču koláče, tak zadělám víc těsta a peču placky.

Zmizí dřív jak koláče.