
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 20 g másla
- 130 ml mléka
- 1 KL (plnou) prášku do pečiva
- 1/2 KL skořice (nemusíme dávat)
- 1 vanilkový cukr (nemusíme dávat)
- špetka soli
- 1 plechovka ananasu nebo i jiného kompotu (zhruba 350 g)
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Troubu vyhřejeme dopředu na 180°C.
Kolečka ananasu nakrájíme na poloviny. -
Vejce a krupicový cukr vyšleháme do bíla. Musí ztratit žlutou barvu.
-
Za stálého šlehání přidáme zbytek surovin a těsto vylijeme do formy. Ovoce klademe nakonec na těsto ve formě těsně před pečením.
-
Pečeme zhruba 40-45 minut.
Vychladlý dortík pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Dortová formá 24 cm. Já používám keramickou s pečícím papírem.
Každá trouba peče jinak, ale doporučuji dávat formu spíš do nízké polohy v troubě, tmavne rychle. Určitě 40 minut se musí péct.
Nevylekejte se, těsto není husté. Je lité, spíš jak na palačinky.
Kuchařka: ELISABETTA LAKE