Gulášová polévka – přesnídávková

188
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

0,5 kg hovězího masa
1 dobrá ostřejší klobáska
1 rajský protlak
1 větší cibule
mletá paprika
2 lžíce sádla
2 větší brambory
sůl
pepř
česnek
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme dozlata najemno nakrájenou cibuli.


    Zobrazit celý recept

  2. Zarestujeme do opečené cibule 1 polévkovou lžíci sladké mleté papriky a celý protlak.

  3. Hovězí maso nakrájíme na plátky, následně na nudličky a poté na malé kousky.

  4. Klobásku podélně přepůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka a přidáme do hrnce k masu. Osolíme, a zalijeme vodou cca 1,5 litrem a dusíme doměkka.

  5. Po uvaření masa, pokrájíme na kostičky brambory a necháme dále provařit do změknutí.

  6. Přidáme rozetřený česnek, pepř a dle chuti dosolíme.

  7. Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a přidáme majoránku.

Poznámka od kuchařky

S rohlíkem tak vydatná, že jí lze suplovat hlavní jídlo.