
- reklama -
Suroviny
- 1 sklenice Moravanky Kunovjanky
- 50 g sterilované kukuřice
- 5 lžic sterilované papriky nasekané
- cibule nadrobno nasekaná
- 150 g šunky v celku nakrájené na kostičky
- pepř
- sůl
- 1 lžička hořčice
- cca 150 g majonézy (já dala větší sáček)
- 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
- 4-5 vajec natvrdo
Postup přípravy receptu
-
Nálev z Moravanky sceďte a dejte ho stranou.
-
Zeleninu pokrájejte a smíchejte s kukuřicí, kapií, šunkou a vejci.
-
Osolte, opepřete, přidejte hořčici, majonézu a promíchejte.
-
Želatinu připravte dle návodu (uvařit z Moravanky nálev a dolít tak aby bylo 150 ml), nesmí vařit 100 stupňů, pak vsypeme želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
-
Přilijeme 250 ml studené vody, zamícháme a přidáme do směsi.
-
Vlijeme do formy vyložené potravinářskou folií a necháme ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Albert
Kuchařka: meya.z