Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

91
- reklama -

Suroviny

těstoviny
špenát
tofu (jakékoliv kromě natural)
vejce
trochu mléka
sůl
uzená mozzarella
stroužek česneku
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Dame varit testoviny.

  2. Spenat podusime s nakrajenou cibuli a rozdrcenym cesnekem.

  3. Uvarene testoviny smichame s tofu pokrajenym na kosticky, osolime, primichame spenat a vse prendame do zapekaci misky.

  4. Zalijeme rozslehanym vejcem s trochou mleka a dame zapect do trouby.

  5. Chvili pred dopecenim posypeme strouhanou mozzarelou. Nechame syr rozpustit a podavame se zeleninovym salatem

Poznámka od kuchařky

pokud chcete pouzit tofu natural, doporucuji pred pouzitim tofu nalozit do smesi sojove omacky, zazvoru, chilli nebo vyraznejsiho koreni, ktere mate radi. Tofu by melo byt nalozene min. 2 hodiny. Pri pouziti jineho typu (marinovane, uzene, s morskymi rasami, bylinkove) nakladani odpada