
- reklama -
Suroviny
- 2 brambory
- 2 mrkve
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 4-5 ředkviček
- kousek celeru
- kousek pórku
- 1 lžíce másla
- snítky libečku
- pažitka
- sůl
- pepř
- 1 bobkový list
- zeleninový vývar nebo voda
- 1/2 hrnku uvařené rýže
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu. Šalotku, bílou část cibulky a česnek nakrájíme na drobno, brambory na kostky a mrkev s celerem nastrouháme na hrubo.
-
Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s česnekem. Po chvíli přidáme mrkev, celer a brambory. Chvíli opékáme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, libeček a sůl.
-
Těsně před koncem vaření přidáme najemno nastrouhané ředkvičky. Přidáme rýži, krátce povaříme a dochutíme pepřem, nakrájenou zelenou cibulkou a pažitkou.
Kuchařka: mika59