
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 380 g hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 150 g cukru
- 1 kypřící prášek
- 250 g másla
- strouhaná citronová kůra
- Krém:
- 2 pudinky v prášku
- 800 ml mléka
- 250 g tvarohu
- 3 vejce
- cukr dle chuti
- citronová šťáva
- Borůvkové želé:
- 300 g borůvek (čerstvé nebo mražené)
- 1 želatina v prášku
- cukr
- Dále potřebujeme
- tuk na vymazání formy
- trochu rumu na těsto
Postup přípravy receptu
-
Těsto: všechny suroviny uhněteme do hladkého těsta, tak jako linecké, Vložíme do vymazané formy a roztáhneme po celé ploše i po stěnách.
-
Dáme péct do předehřáté trouby cca 200°C na 5 minut poté pokapeme korpus rumem a doplníme krém a dál pečeme cca hodinu při 170°C
-
Krém: Uvaříme pudink v mléce a ještě za tepla všleháme tvaroh, osladíme a přimícháme žloutky a citronovou šťávu. Z bílku ušleháme tuhý sníh a lehce zamícháme do pudinkového krému.
-
Připravíme si želatinu dle návodu na sáčku a přidáme do ni borůvky.
-
Takto připravenou želatinu naneseme na upečený vychladlý koláč.
Nechte den vychladit v lednici a můžete podávat:-)
Kuchařka: sebena