- reklama -
Suroviny
4 porce
- 0,5 kg syrových brambor
- 1 vejce
- Podravka nebo libeček
- hrstička hladké mouky
- pepř
- sůl
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- petržel
- 1 lžíce mléka
- citronová šťáva
- sádlo
- sýr Niva
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle.
-
Přidáme vejce, sůl, česnek, pepř, bylinky, podravku, hladkou mouku, lžíci mléka a zakapeme citrónem, aby směs nezhnědla.
-
Placky opečeme na sádle z jedné strany.
-
Obrátíme a opečenou stranu z poloviny posypeme Nivou.
-
Bramborák přepůlíme tak, že vznikne půlměsíc s Nivou uprostřed.
-
Dopečeme po obou stranách.
Kuchař: Gwynplain