Knedlíčky z mletého masa – zavářka do polévky

214
- reklama -

Suroviny

mleté maso vepřové 200 g
vejce 1 ks
půl cibule střední velikosti
máslo 1/2 lžičky
sůl
mletý bílý pepř
paprika červená mletá 1/2 lžičky
kmín mletý asi 1/4 lžičky
muškátový ořech na špičku nože
strouhanka 2 lžíce
mouka hladká 1 lžíce
cibulka jarní
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na jemno a zlehka restujeme do sklovita na pánvi s máslem. Pak dáme stranou a necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Mleté maso si dáme do misky, přidáme všechny ingredience i s restovanou cibulku a pečlivě zamícháme.

  3. Vzniklá hmota by měla být měkká, lehce tvarovatelná a držící tvar. Hmotu necháme chvíli odstát, asi 5 min., pak ještě dochutíme dle potřeby a zkusíme zavařit jeden knedlíček do vroucího vývaru. Knedlíčky si formujeme v lehce navlhčených rukách. Uvařený je asi za minutu, po vyplavání na povrch polévky – samozřejmě záleží na velikosti knedlíčků (já dělám o průměru 1 cm).

  4. Pakliže se nám knedlíček rozváří, přidáme trošku strouhanky nebo mouky, pokud se nám zdá být knedlíček po ochutnání hodně hutný, můžeme masu naředit troškou zchladlého vývaru.

    Knedlíčky jsou po uvaření jemné a šťavnaté.

Poznámka od kuchařky

Tyhle knedlíčky dělám moc ráda, protože pokud zavářím přímo do vývaru, tak mi jej ještě svou chutí zhutňují a krásně s polévkou prolnou.

Pokud se budou knedlíčky dělat z míchaného mletého masa (hovězí-vepřové), tak se musí vařit o něco déle.

Vím, že už tu knedlíčky z mletého masa jsou, ale jsou jiné chuti. Ale kdyby snad tyto přece vadily, poprosím o smazání mého receptu.