Drůbeží játra s hroznovým vínem

90
- reklama -

Suroviny

400 g kuřecích jatýrek
1-2 cibule
1 hrozen bílého vína
1 dcl červeného vína
kuřecí vývar nebo vodu
sůl
pepř
rýže na přílohu
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujte do zlatova 1-2 na drobno nakrájené cibule a přidejte na půlky nakrájené kuličky vína z jednoho hroznu.

  2. Pak podlijte 1 šálkem (200-250ml) kuřecího vývaru (vody) a 1 dcl červeného vína a restujte asi 4-5min

  3. Na jiné pánvi na másle orestujte asi 400 g kuřecích jatýrek, která osolíte a opepříte.

  4. Pak směs z první pánve (cibule s hroznovým vínem) přilijte na jatýrka. Ještě chvíli (zhruba 10-15min) podusíme. Podávejte s rýží jakkoliv uvařenou nebo jinak upravenou.

Poznámka od kuchařky

Já jsem rýži uvařila klasicky, ale je možné si usmažit cibulku a do ní nasypat opranou rýži, zalít šálkem vody a přidat 1 lžičku vegety a přiklopit pokličkou a rýži podusit. Takto udělanou rýži používám i k přípravě rizota, jen se přidá masíčko a zeleninka a je hotovo. Tento recept je z mého sešitu a mám ho již dávno. Toto jídlo je velice chutné, jatýrka mají lehce ovocnou příchuť po hroznovém víně.