![Vajíčkovo-hráškové kari_5ffc48794fef1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vajickovo-hraskove-kari_5ffc48793c2d0.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 2 vejce
- ghee
- hrst hrachu (použila jsem mražený)
- 1 syrová větší brambora
- 1 středně velká červená cibule
- 1/4 lžičky strouhaného zázvoru
- 4 stroužky česneku (nastrouháme)
- sůl
- 1/2 lžičky Garam masala (nebo Tandoori masala)
- 1/4 lžičky mleté kurkumy
- 1 středně velké rajče pokrájené na menší kousky
- voda
- 50 ml sladké smetany (nebo kokosového mléka)
- troška nasekané čerstvé koriandrové natě
Postup přípravy receptu
-
Na ghee restujeme domakka nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak.
-
Pridame kurkumu, garam masala, sol a paradajku. Premiesame a na miernom ohni pod pokrievkou dusime paradajku domakka.
-
Potom pridame hrach a ocisteny zemiak nakrajany na male kocky, podlejeme trochou vody a zakryte varime, kym zemiak nieje makky; asi 10 minut.
-
Ked je zemiak uvareny, pridame smotanu a premiesame.
-
Do kari vlozime rozbite vajicka. Opatrne, aby sme vajicku neporusili zltok. Prikryte varime na miernom ohni este 5 minut.
-
Hotove posypeme koriandrovou vnatou. Kari mozeme podavat s Chapati alebo inymi plackami alebo s ryzou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: michsamant