
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- – 2x bílé zelí ve sladkokyselém nálevu
- – 200 g žampionů
- – 200 g růžičkové kapusty
- – 2 x mrkev
- – dvě větší cibule
- – stroužek česneku
- – pálivá klobása
- – Maďarská klobása
- – 6 brambor
- – majoránka
- – paprika
- – sůl
- – cukr
- – nové koření
- – pepř
- – bobkový list
- – máslo
Postup přípravy receptu
-
Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.
-
Zatím si oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme si klobásy na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce.
-
Připravíme si žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu, každý ať si ji nakrájí podle svého uvážení a dáme vařit do hrnce. Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku.
-
Na závěr přidáme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru. Necháme uležet do druhého dne v lednici.
Kuchař: Jurgen.k