Zelnačka podle mé chuti

66
- reklama -

Suroviny
6 porcí

– 2x bílé zelí ve sladkokyselém nálevu
– 200 g žampionů
– 200 g růžičkové kapusty
– 2 x mrkev
– dvě větší cibule
– stroužek česneku
– pálivá klobása
– Maďarská klobása
– 6 brambor
– majoránka
– paprika
– sůl
– cukr
– nové koření
– pepř
– bobkový list
– máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.

  2. Zatím si oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme si klobásy na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce.

  3. Připravíme si žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu, každý ať si ji nakrájí podle svého uvážení a dáme vařit do hrnce. Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku.

  4. Na závěr přidáme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru. Necháme uležet do druhého dne v lednici.