Suroviny
2-3 porce
- 2 kuřecí prsa
- 2 červené řepy syrové
- 3 lžíce oleje (např. kokosového)
- 1 červená malá cibule
- 200 ml kuskusu
- 1 kostička zeleninového Natur bujonu
- nebo 1 lžíce sušené polévkové zeleniny
- špetka mletého anýzu
- 2 lžíce mraženého hrášku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do větší misky s víčkem dáme kuskus, přidáme lžičku másla nebo oleje, špetku anýzu a zalijeme vroucí vodou cca 300 ml, ve které jsme rozmíchali bujon nebo zeleninu. Přiklopíme a necháme odstát.
-
Kuřecí prsa osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubší pánve s rozehřátým olejem. Necháme zatáhnout po obou stranách, snížíme teplotu a přiklopíme. Dusíme 7-10 minut podle velikosti ve vlastní šťávě. Hotové maso vyndáme na alobal a zabalené necháme odpočinout.
-
Ve výpeku podusíme červenou řepu oloupanou a nakrájenou na tenké hranolky. Když je řepa na skus, vyndáme ji na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Hrášek na sítku prolijeme horkou vodou a okapaný zlehka vmícháme do hotového kuskusu.
-
Odpočinuté maso nakrájíme na plátky a servírujeme s kuskusem a řepou, posypané červenou cibulí nakrájenou na tenká kolečka
Maso je šťavnaté a určitě by chutnalo i s opečenými brambůrky.
Poznámka od kuchařky
Můžeme předem cca 2 hod. neosolené maso potřít z obou stran nastrouhanou červenou řepou a uložit v chladu, získáme tím barevný povrch).