Kuřecí prsíčka s červenou řepou a kuskusem

58
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

2 kuřecí prsa
2 červené řepy syrové
3 lžíce oleje (např. kokosového)
1 červená malá cibule
200 ml kuskusu
1 kostička zeleninového Natur bujonu
nebo 1 lžíce sušené polévkové zeleniny
špetka mletého anýzu
2 lžíce mraženého hrášku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do větší misky s víčkem dáme kuskus, přidáme lžičku másla nebo oleje, špetku anýzu a zalijeme vroucí vodou cca 300 ml, ve které jsme rozmíchali bujon nebo zeleninu. Přiklopíme a necháme odstát.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřecí prsa osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubší pánve s rozehřátým olejem. Necháme zatáhnout po obou stranách, snížíme teplotu a přiklopíme. Dusíme 7-10 minut podle velikosti ve vlastní šťávě. Hotové maso vyndáme na alobal a zabalené necháme odpočinout.

  3. Ve výpeku podusíme červenou řepu oloupanou a nakrájenou na tenké hranolky. Když je řepa na skus, vyndáme ji na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Hrášek na sítku prolijeme horkou vodou a okapaný zlehka vmícháme do hotového kuskusu.

  4. Odpočinuté maso nakrájíme na plátky a servírujeme s kuskusem a řepou, posypané červenou cibulí nakrájenou na tenká kolečka
    Maso je šťavnaté a určitě by chutnalo i s opečenými brambůrky.

Poznámka od kuchařky

Můžeme předem cca 2 hod. neosolené maso potřít z obou stran nastrouhanou červenou řepou a uložit v chladu, získáme tím barevný povrch).