- reklama -
Suroviny
- 100 g nesolených burských oříšků
- 2 sáčky vanilkového cukru – možno ještě přidat trošku cukru
- vanilková zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Burské oříšky zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme 2 vanilkové cukry a vaříme zhruba hodinu na velmi mírném ohni. Pokud bychom chtěli oříšky více sladké, tak ještě přidáme malinko cukru. Hlídáme, aby se nám neodpařila voda, musíme podle potřeby dolévat.
-
Po hodině by měly být oříšky sladké a měkké, jinak ještě dál vaříme. Oříšky se šťávou necháme vychladnout, dáme do dobře uzavíratelné nádobky a skladujeme v lednici.
-
Použijeme na zmrzlinu a jiné podobné poháry. Dělala jsem poprvé a určitě ne naposledy.
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu: Čínská kuchyně po evropsku.
Kuchařka: Merylas