- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 1 vepřová panenka
- 1 větší cibule
- anglická slanina
- kuřecí šunka
- sůl
- pepř
- trojobal:
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na pánev
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku podélně opatrně rozřízneme a jemně naklepeme, vzniklý plát osolíme a opepříme a poklademe kolečky kuřecí šunky.
-
Na pánvi rozehřejeme olej, cibuli nakrájenou na půlměsíčky a anglickou slaninu na nakrájenou kostičky opečeme. Touto směsí poklademe masový plát a srolujeme a ještě posolíme.
-
Vzniklou roládku krájíme asi na 1,5 cm silné plátky, které spíchneme párátky, aby se nám nerozpadly.
-
Pak opatrně obalíme v trojobalu jako řízky, maso se nám tím zpevní a párátka vyjmeme. Smažíme pozvolna na pánvi s olejem nebo ve fritovacím hrnci.
Kuchařka: ivulinka