- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 6 plátků masa
- (jde to z čehokoliv, já použila vepřovou kýtu)
- 1 cibule
- 4 gulášové kostky Vitana
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku nakrájíme cibuli na kolečka, na ně česnek na plátky, gulášové kostky a posolené, opepřené plátky masa.
-
Když použijete vepřové prorostlejší, jako je krkovice, tak je lepší plátky naklepat, aby byly dřív hotové a vsákly do sebe šťávu.
-
Zalijeme cca 1,5 dl vody a dáme péct přikryté na 200 °C cca 30 minut. Podle druhu masa. Občas nakoukneme a podlijeme.
-
Až je maso dostatečně měkké, tak dopečeme bez pokličky, aby bylo maso křupavé.
-
Vyndáme maso a výpek dáme svařit na plotnu a zlehka promixujeme tyčovým mixérem.
Poznámka od kuchařky
Můžeme podlít smetanou, je to pak jemnější. Podáváme s bramborem nebo jako já, s minibramboráčky a zelím. Dobrou chuť!
Kuchařka: k.radulka