
- reklama -
Suroviny
- Brambory:
- 1/2 kg brambor na kostky (uvařené tak napůl, aby se na pánvi nerozpadaly)
- 1 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Zelí:
- 25 dkg kysané zelí
- 1 velká cibule
- olej
- mletá paprika
- Masové kuličky:
- 1/2 mleté maso
- 1 vejce
- 1 vrchovatá lžíce kopru (čerstvý nebo mražený)
- 3 plátky cihla sýru
- cibulka osmažená
- sůl
- pepř
- majoránka
- mletá červená paprika
- olej
- 2 velké papriky (různé barvy)
- Bylinky na posypání:
- petrželka
- nať cibulky
- česneku
- kopr
Postup přípravy receptu
-
Brambory na kostky na másle osmahneme s přidáním česneku na plátečky, opepříme, příp. dosolíme.
-
Cibulku osmahneme (trochu odebrat do sekané), přisypeme zelí a trošku posypeme mletou červenou paprikou. Lehce spolu prohřejeme.
-
Masové kuličky: vše smícháme (cibulka předsmažemá, sýr nakrájet) tvarujeme kuličky a na pánvi osmažíme dozlatova.
-
Vše smícháme, přidáme nakrájenou papriku, bylinky a kopr na provonění a můžeme zasednout ke společné večeři z jedné mísy.
-
Na zpestření nabídneme zakysanou smetanu nebo tatarskou omáčku.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Časopis Apetit s malou úpravou (mleté maso stačí jen osmažit, pokud nechcete dělat kuličky..)
Kuchařka: jahoda









