Voňavá inspirace z jedné mísy

61
- reklama -

Suroviny

Brambory:
1/2 kg brambor na kostky (uvařené tak napůl, aby se na pánvi nerozpadaly)
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Zelí:
25 dkg kysané zelí
1 velká cibule
olej
mletá paprika
Masové kuličky:
1/2 mleté maso
1 vejce
1 vrchovatá lžíce kopru (čerstvý nebo mražený)
3 plátky cihla sýru
cibulka osmažená
sůl
pepř
majoránka
mletá červená paprika
olej
2 velké papriky (různé barvy)
Bylinky na posypání:
petrželka
nať cibulky
česneku
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory na kostky na másle osmahneme s přidáním česneku na plátečky, opepříme, příp. dosolíme.

  2. Cibulku osmahneme (trochu odebrat do sekané), přisypeme zelí a trošku posypeme mletou červenou paprikou. Lehce spolu prohřejeme.

  3. Masové kuličky: vše smícháme (cibulka předsmažemá, sýr nakrájet) tvarujeme kuličky a na pánvi osmažíme dozlatova.

  4. Vše smícháme, přidáme nakrájenou papriku, bylinky a kopr na provonění a můžeme zasednout ke společné večeři z jedné mísy.

  5. Na zpestření nabídneme zakysanou smetanu nebo tatarskou omáčku.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Časopis Apetit s malou úpravou (mleté maso stačí jen osmažit, pokud nechcete dělat kuličky..)