Králík podle uzenáře – podle knihy Králík na 250 způsobů od Pavla Biška

101
- reklama -

Suroviny

Naporcovaný králík
50 g šunky
100 g žampionů nakrájet (nebo konzervu)
1 párek
1 cibule
2 lžíce tuku (olej nebo sádlo)
1 lžíce másla
1 dl smetany ke šlehání
kousek bujonové kostky
citronová šťáva – podle chuti
sůl
pepř
zelená petrželka
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou, přidat kousek bujónu. Přikrýt pokličkou a podusit do měkka.

  3. Mezitím nakrájet šunku na nudličky, párek na kolečka a žampiony na plátky (nebo konzervu žampionů), vše podusit na másle, zaprášit moukou, osmahnout, zalít smetanou a dusit cca 2 minuty.

  4. Směs přidat k měkkému králíkovi, dochutit citrónem přidat nakrájenou zelenou petrželku, provařit.

    Je možné namísto králíka použít jakékoliv drůbeží maso.

Poznámka od kuchařky

Nedejte se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové – tak rychle, jak rychle se podusí králík.

Ten správný šmak celému receptu dodá citrón a zelená petrželka!