Suroviny
- Naporcovaný králík
- 50 g šunky
- 100 g žampionů nakrájet (nebo konzervu)
- 1 párek
- 1 cibule
- 2 lžíce tuku (olej nebo sádlo)
- 1 lžíce másla
- 1 dl smetany ke šlehání
- kousek bujonové kostky
- citronová šťáva – podle chuti
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat.
-
Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou, přidat kousek bujónu. Přikrýt pokličkou a podusit do měkka.
-
Mezitím nakrájet šunku na nudličky, párek na kolečka a žampiony na plátky (nebo konzervu žampionů), vše podusit na másle, zaprášit moukou, osmahnout, zalít smetanou a dusit cca 2 minuty.
-
Směs přidat k měkkému králíkovi, dochutit citrónem přidat nakrájenou zelenou petrželku, provařit.
Je možné namísto králíka použít jakékoliv drůbeží maso.
Poznámka od kuchařky
Nedejte se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové – tak rychle, jak rychle se podusí králík.
Ten správný šmak celému receptu dodá citrón a zelená petrželka!