Rychlá večeře s východním nádechem

56
- reklama -

Suroviny

Mražená zelenina Wok classic
rýžový papír
niva
krabí tyčinky
grilovací koření na zeleninu
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na navlhčený rýžový papír jsem dala špalíček nivy, hrstku zeleniny, krabí tyčinku.


    Zobrazit celý recept

  2. Zeleninu jsem lehce okořenila, ale nesolila, protože sůl byla v koření a niva je také dostatečně slaná.

  3. Vše jsem narovnala do vymaštěného pekáčku, zastříkla sojovou omáčkou a malinko podlité a přikryté jsem dala zapéci do vyhřáté trouby.

Poznámka od kuchařky

Toto byl můj první pokus s rýžovým papírem a chtěla jsem ho vyzkoušet nějak jednoduše. Zeleninu i krabí tyčinky jsem do balíčku dala mražené a byla jsem překvapena, jak z něj byla zelenina dobrá a lehce křupavá. Niva byla jako pojítko chutí. I když to byl pokus, určitě se k tomu receptu vrátím. Napíši upřímně, že dřevorubce tímto nenasytíte, ale i synek, který má nejraději zeleninu přepasírovanou přes čuníka, prohlásil, že to bylo moc dobré. Kdo chcete, vyzkoušejte.